About

Wie ben ik? Wie is trouwfotograaf Nando, of landschapsfotograaf Nando.

In 2019 ben ik 50 jaar oud waarvan ik 40 jaar lang fotografeer. Opgegroeid in het analoge fotografie tijdperk, waar ik het fotograferen geleerd heb, waar ik jaren lang naast school in een fotowinkel gewerkt heb, waar ik mijn liefde voor muziek en fotografie leerde combineren. Na het jaar 2000 stapte ik over naar de digitale wereld en raakte de fotografie even op een laag pitje.

Na 2005 leerde ik opnieuw de fotografie kennen, in een wereld met een eigen huis, twee schatten van kinderen, en een fulltime baan die zoveel vrijheid gaf dat de stap naar professionele fotografie gemaakt kon worden. Daar zijn we nu, met de kinderen uitgevlogen, een vriendin, een hond en een combinatie van trouwfotografie en landschapsfotografie.

In 2012 ontdekte ik het hoe leuk het was om lezingen en presentaties te geven. Uren spreken over wat ik leuk vind, waar mijn passie ligt. Die lezingen en presentaties hebben altijd een onderwijzende achtergrond gehad, uitleg over hoe ik fotografeer, waar ik op let, wat belangrijk is en wat de valkuilen kunnen zijn. Het delen van de kennis die ik in 40 jaar heb opgedaan is wat ik graag doe, waar ik plezier aan beleef. Zo ben ik workshops gaan geven, en de masterclass Landschapsfotografie in de prachtige Franse Auvergne.

Naast dit onderwijzende deel geeft de trouwfotografie mijn grote voldoening, het plezier en een prachtig doel om mensen gelukkig te maken met mijn foto’s.